2e weekend van oktober

spandoek kl 19 

voor intro klik hier of op spandoek

Indrukwekkend samenspel tussen ‘Mens en Paard’.

Onze jaarlijkse samengestelde menwedstrijd bestaat uit de volgende onderdelen.

-          Dressuur, het correct rijden van diverse figuren en overgangen

-          Vaardigheid, het rijden van een kegelbaan (snelheid en fouten)

-          Marathon, het rijden van een wegtraject en verschillende hindernissen (behendigheid en snelheid)

 

Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober organiseert menvereniging ‘In Stap en Draf’ voor de 30e keer haar jaarlijkse samengestelde menwedstrijd op ‘de Hietmaat’ in Hengelo (Gld). In verschillende klassen wordt er dan op het scherpst van de snede gestreden, waarbij de resultaten meetellen voor de selectie van diverse landelijke kampioenschappen.

Deze, al jaren drukbezochte, wedstrijd kenmerkt zich door een zeer gevarieerd deelnemersveld afkomstig uit het gehele land. Naast eigen rijders van ‘In Stap en Draf’ en andere landelijke combinaties, verschijnen er ook een aantal gerenommeerde internationale rijders aan de start. Er wordt onder meer gestreden door enkelspan-combinaties en tandem-aanspanningen, maar ook de twee- en vierspannen zullen van de partij zijn. Fascinerend aan de mensport is het samenspel tussen mens en dier, maar zeker ook de stuurmanskunst waarmee de aanspanningen, vaak in hoge snelheid, door de hindernissen worden geloodst.

De wedstrijd gaat van start met het verrijden van de dressuurproeven op zaterdag. Aansluitend zijn de verrichtingen van de verschillende combinaties te aanschouwen in de vaardigheidsbaan.

Tijdens de marathon op zondag verlaten de deelnemers eerst het wedstrijdterrein voor het verrijden van een wegtraject, eenmaal terug op ‘de Hietmaat’ geven ‘Mens en Paard’ het beste van zichzelf in een zestal spectaculaire hindernissen.

uitsnede tentTijdens beide wedstrijddagen is ‘De Hietmaat’ ingericht als een gezellig toegankelijk evenemententerrein, goed gefaciliteerd met eigen catering en dergelijke.                                                        

De verschillende hindernissen zijn overzichtelijk en op loopafstand gebouwd, zodat u niets hoeft te missen.

Ontmoet de mensport met ‘In Stap en Draf’

Graag zien we u zaterdag 12 oktober en/of zondag 13 oktober

op ‘De Hietmaat’ Zelhemseweg 15

 Hengelo (Gld)                                                           

  Toegang is gratis

Starttijden t.z.t. op de site www.instapendraf.nl